Hashtag nedir? Hashtag'ler, sosyal medyada ve daha fazlasında kullanılan etiketlerdir. Bunlar başında # işareti olan kelimelerdir. Sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte hashtag'ler daha da önem kazandı. Bunları kullanmak marka iletişim stratejisinde çok önemli bir unsurdur. Potansiyellerinden tam fayda sağlamak için onları doğru kullanmayı bilmek önemlidir.
Hashtag'ler esas olarak içeriğin erişimini artırmak ve en fazla sayıda hedef kitleye ulaşmak için kullanılır. # ile işaretlenen içerik, belirli bir etikete tabidir, bu da hedef kitlelerin daha sonra yalnızca belirli bir etiketle işaretlenmiş konuları bulmasını kolaylaştırır. Hastagler ustalıkla kullanıldığında birçok fayda sağlayabilir.
Markalar söz konusu olduğunda, hashtag'ler bir kampanyanın etkilerini ölçmek ve marka bilinirliği oluşturmak için kullanılır. Bununla birlikte, hashtag'lerin bir ek olduğunu ve bir öncelik olarak ele alınmaması gerektiğini hatırlamakta fayda var, çünkü içerik kalitesizse en popüler hashtagler bile yardımcı olmaz.
Hashtag'lerin kullanımı zor bir şey gibi görünmeyebilir. Ancak, birkaç önemli kuralı hatırlamanız gerekir, çünkü yanlış kullanım marka kimliğine zarar verebilir.
Yasaklanmış bir hashtag kullanmak da gönderiyi otomatik olarak yasaklar, bu nedenle görüntülenmez. Hashtag'in geçerli ve kullanılabilir olup olmadığını kontrol etmek kolaydır. # sekmesine gitmeniz yeterli. Bu hashtag ile herhangi bir gönderi yoksa veya "İçerik gizlendi" yazıyorsa, bu etiketi kullanmamak daha iyidir.
Şirkete özel bir hashtag, marka için çok iyi bir ayırt edici özellik olacaktır. Bu etiketin altında kullanıcılar yalnızca markanın gönderilerini görecektir.
Konum hashtag'leri, hedef kitlenize ulaşmanın harika bir yoludur. Şirketiniz İstanbul'da bulunuyorsa, gönderilerde #istanbul kullanın. Gönderi bu hashtag altında görünecek ve İstanbul sakinleri ya da İstanbul ile ilgili bir şeyler araştıranlar bu gönderiyi görebilecek.
Instagram'da izin verilen maksimum hashtag sayısı 30'dur. Ancak etiketlerin miktarı değil kalitesi önemlidir. Zorla 30 hashtag yazmak, daha fazla kişiye ulaşmak için ters etki yapabilir.
Fotoğrafları veya içeriği olduğu gibi etiketleyin. Örneğin, dağlardan bir resim eklediğinizde #deniz hashtag’i eklemeyin.